2017.12.16

CONNECTEDDATAGROUP IS TIBCO® DATA VIRTUALISATIE PARTNER

 

Wij zijn sinds november 2017 partner van TIBCO voor Data Virtualisatie, leider in de markt van Data Virtualisatie!

Wij hebben sinds 2014 meerdere implementaties uitgevoerd op het gebied van Data Virtualisatie en zijn actief in de community rondom het Logisch Datawarehouse. In samenwerking met Rick van der Lans, waar wij al lange tijd mee samenwerken, hebben we het SuperNova-concept[1]ontwikkeld, waarmee datawarehouses virtueel ontsloten worden voor analyse.

Sinds 2014 hebben we op een groot aantal seminars en conferenties onze kennis en ervaring met Logisch Datawarehousing en Data Virtualisatie gedeeld.
We hebben een vaste groep TIBCO DV architecten in dienst, allen ervaren data architecten met jarenlange ervaring met datawarehousing, datamodelleren, automation en business intelligence.
Met onze implementatiepartners KVL, Nippur en Centennium zijn onze klanten altijd verzekerd van voldoende resources op hoogwaardig niveau.

TIBCO Data Virtualization is ruim 14 jaar geleden op de markt gebracht als Composite Information Server. Nadat Cisco in 2014 Composite heeft overgenomen wordt in 2017 door TIBCO deze Data Virtualisatie oplossing in haar portfolio opgenomen. Daarmee is de gehele Data Virtualisatie business unit van Cisco overgenomen. Deze overname is goed ontvangen in de markt en analisten als Forrester en Gartner zijn eveneens positief over de overname. Overigens gebruikte TIBCO al vele jaren een OEM-versie van Composite Information Server in haar Data & Analytics portfolio, Data Virtualisatie is derhalve niets nieuws voor TIBCO.

Sinds 2003 hebben meer dan 300 klanten wereldwijd de software gebruikt om hun steeds complexer wordende data-architectuur te ontsluiten voor Business Intelligence en Analytics toepassingen. Momenteel implementeert connecteddatagroup TIBCO DV bij een leidende pensioenuitvoerder in het kader van een herinrichting van de data architectuur, werken wij bij een toonaangevend Academisch ziekenhuis aan de implementatie van TIBCO DV binnen het door ons geleverde private cloud Big Data & Analytics platform, en ronden we begin 2018 de implementatie van TIBCO DV af bij een leidende zoetwarenbedrijf. In alle gevallen wordt TIBCO DV ingezet om het Logisch Datawarehouse te implementeren op een diversiteit aan bronnen, van big data tot real time.

[1] https://www.cisco.com/c/dam/en_us/services/enterprise-it-services/data-virtualization/documents/whitepaper-cisco-datavaul.pdf