Aan de hand van korte presentaties, demo’s, recente voorbeelden uit de praktijk en een interactieve workshop hebben wij donderdag 21 juni 2018 opnieuw de waarde van datavirtualisatie toegelicht aan een breed publiek.

Samen met TIBCO, Robert Eve, TIBCO ’s Senior Director of Data Intelligence & co-auteur van het boek ‘Data Virtualization – Going Beyond Traditional Data Integration to Achieve Business Agility’, hebben wij de aanwezige Data & Analytics managers, architecten, analisten, BI-Specialisten en Data Scientists verteld over de voordelen, mogelijkheden en uitdagingen van Agile-architectuur met datavirtualisatie.

Na de pauze heeft Dr. Teus Kappen, anesthesist en projectleider Clinical Decision Support UMC Utrecht, gesproken over de rol die datavirtualisaatie speelt in de toenemende behoefte aan en toegang tot (Big)Data en Analytics op weg naar gepersonaliseerde zorg. Data als middel naar meer zelfsturing door de patiënt, meer persoonlijk advies en betere coördinatie tussen de zorgverlener.

In de afsluitende workshop is de positionering van datavirtualisatie in het moderne gegevenslandschap nog inzichtelijker gemaakt en konden de deelnemers de toepassing ervan rechtstreeks vertalen naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit leverde genoeg inspiratie op om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te blijven.

 

Ligt jouw focus ook op strategische veranderingen in de architectuur van Data & BI / Analytics en wil je net als de bedrijven die je voorgingen, in één middag, zowel je praktische kennis als actuele inzicht met betrekking tot de technologie en toepassing van datavritualisatie vergroten? Laat het ons weten via een bericht aan: fiona.bambacht@connecteddatagroup.com,  wij tonen je graag hoe datavirtualisatie jou kan helpen om je data sneller, eenvoudig en veel flexibeler uit een verscheidenheid aan bronnen eenduidig beschikbaar te maken voor analytische toepassing.