Connected Data Group - Team
Data dolphins

DATAGEDREVEN WERKEN
– DE NIEUWE STANDAARD

Data Dolphins (voorheen BI Consult) is de thuishaven van ondernemende en ambitieuze professionals in het data-domein. De groeiende club van 35 consultants helpt organisaties data-gedreven te werken en behoort tot de top 25% van Nederland.

Als onderdeel van The Human Network combineert Data Dolphins het persoonlijke en wendbare karakter van een kleine organisatie met de slag-kracht en stabiliteit van een groot bedrijf en werkt zij voor opdracht-gevers als: ABN-AMR0, Provincie Zuid Holland, Stedin, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Enexis, Alliander, Nationale Nederlanden, ProRail, Nederlandse Spoorwegen, Vodafone Ziggo, Belastingdienst e.a.

Door een duurzaam partnership aan te gaan met Connected Data Academy, het opleidingsinstituut van Connected Data Group, verzekert Data Dolphins zich ervan dat zij als sparring-partner voor analyse, ontwerp en implemen-tatie van datagedreven klantprojecten het voortouw blijven nemen.

Data Dolphins | Utrecht
T. 030 – 890 54 23
E. office@datadolphins.nl

BI CONSULTANTS IN TRANSITIe

Data speelt een steeds belangrijkere rol binnen organisaties. De vraag naar snellere, diepere en betere analyse van data blijft groeien. De shift van gestructureerde data, vanuit de ‘klassieke’ Business Intelligence naar de nieuwe wereld van real-time en ongestructureerde data én de transitie naar de Cloud maakt het vakgebied steeds breder.

De traditionele wijze van verzamelen, transformeren van data en het uiteindelijk aanbieden van informatie aan de eindgebruiker (meestal via Datawarehouses) is in veel gevallen niet langer toereikend. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan het integreren en analyseren van informatie en wordt er steeds vaker gewerkt met nieuwe methoden en technieken zoals Data Virtualisatie, Data Management en Data Science.

“De transitie naar de cloud is evenals de vraag naar Data Engineers en Data Scientists een belangrijke verandering in de markt waar we op in willen blijven spelen. Dit doen we door mensen breder en gespecialiseerder op te leiden.”

                                              – Sanne van der Hilst

Door traditionele vaardigheden van data-analyse te combineren met nieuwe concepten, technieken en tools blijven de professionals van Data Dolphins frontrunners en helpen ze hun klanten écht een stap verder. Als schakel tussen Business en IT weten zij telkens opnieuw de best mogelijke oplossingen aan te bieden waarmee de resultaten van organisaties rechtstreeks verbeterd worden

 

SamenwerkeN

“Wij zijn volledig gericht op de vakkennis van onze professionals. Onze consultants begeleiden in hun ontwikkeling zodat zij onze klanten kunnen helpen,  is de uitdaging waar wij iedere dag voor staan.

Connected Data Academy helpt ons team bij het ontwikkelen en up-to-date houden van hun kennis  en toepassingen op het gebied van BI, Data Science, Moderne Data Architectuur, Data Management en Data Modellering. Ze denken mee en komen net als onze professionals op basis van eigen visie en ervaring met voorstellen.

Onze samenwerking bestaat uit zoveel meer dan zomaar een opleiding doen.”

Data Dolphins Business Managers Lotte de Groote, Sanne van der Hilst en Erik den Ouden (v.l.n.r.)

De afgebeelde teamfoto is gemaakt voor de uitbraak van COVID-19

ER IS ALTIJD GROEIPOTENTIEEL

Sommige organisaties hebben een groot groei-potentieel. Om ze te helpen accelereren willen wij de brug slaan tussen de ‘oude wereld’ van rapporten en visualisaties en de ‘nieuwe wereld’ van Data Science, geeft Lotte de Groote aan.

Het aannemen van een Data Scientist geeft geen garantie voor een datagedreven aanpak. Juist door het verbinden van beide werelden, Data & Analytics, voegen onze consultants waarde toe, vervolgt ze.

Om dat doel te halen moeten onze mensen getraind worden door trainers die snappen hoe je de transitie van data naar analytics vorm kunt geven. In theorie door samenhangende thema’s te verbinden en in praktische zin door bijna als vanzelfsprekend aan te sluiten op wat er is bij onze klanten.

“Klanten zitten ook in de transitie.
en worden heel blij van onze mensen
die ze daarbij bij de hand kunnen nemen.
Voorop lopen met kennis
is de kern van onze business.”

– Sanne van der Hilst

De keuze voor Connected Data Academy is een com-binatie van feiten, ervaringen en gevoel. De manier van trainen – het schakelen tussen verschillende niveaus en de relevante praktijkvoorbeelden – spreekt onze mensen aan en biedt ze de helikopterview en de diepgang waarmee wij het verschil kunnen maken.

Er is geen betere manier van groeien dan leren van mensen die écht weten hoe het werkt. Dat geldt voor ons allemaal.

“Betrouwbaarheid en kwaliteit
dat zoek je 
in een parter,
daar moet je van op aan kunnen.
Connected Data Academy levert altijd.”

– Erik den Ouden

UP & Running

De enige constante in ons vakgebied is verandering. Wat stabiel is, is onze ambitie om succesvol mee te komen en ontwikkelingen voor te zijn. Het is niet voor niets dat wij ook dit (corona)jaar onwijs succesvol zijn geweest. We groeien, zoeken nieuwe mensen, waren voortdurend ‘uitverkocht’, zijn nieuwe projecten gestart en onze opportunities zijn in potentie verviervoudigd, aldus Erik den Ouden.

Nieuwe technologieën, concepten en continu van toegevoegde waarde willen zijn voor de klant zorgt ervoor dat we ons willen blijven ontwikkelen. Het aanreiken van kennis is een parallel proces met de ontwikkelingen in de markt. Hiermee houden we onze professionals Up & Running.

MEER WETEN?

Wil jij net als de professionals van Data Dolphins weten welke stappen nodig zijn om organisaties en teams te begeleiden in hun digitale transformatie of wil je vanuit je achtergrond als BI-specialist de kant van Data & Analytics op bewegen? Neem dan gerust contact op met Connected Data Academy;

T. 06 40 40 50 75
E. info@ConnectedDataGroup.com