TPS Rotterdam Groeiend Databewustzijn
TPS

THE PERFECT START – Werken, Leren & LEVEN!

TPS is een detacheerder en dé opleider van talent in de zakelijke dienstverlening en biedt jonge professionals de mogelijkheid zich in de eerste jaren van hun carrière optimaal te ontwikkelen tot bijvoorbeeld Business- en Informatieanalist of Business Intelligence Specialist.

Naast de voorbereiding op een carrière, via een HBO/WO traineeship waarin werken, leren én leven gecombineerd wordt, maakt TPS elke dag de juiste match tussen de ambities van Young Professionals en de vraag naar talent in uitdagende projecten.

Ruim 300 professionals zijn door TPS gedetacheerd bij diverse opdrachtgevers binnen segmenten zoals (zorg)verzekeraars en (groot) banken, bijvoorbeeld: Achmea, ING, Nationale Nederlanden en ABN-Amro.

TPS is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. In 2020 heeft TPS een bijkantoor voor Azië geopend in Singapore om ook daar een eigen talentenpool te ontwikkelen. Op het gebied van Data & Analytics kennis werkt TPS samen met Connected Data Academy.

TPS | Amsterdam & Rotterdam
www.tpsgroep.nl

GROEIEND DATABEWUSTZIJN

Organisaties zijn altijd in beweging en daarmee verandert ook de behoefte aan kennis, kunde en inzet van mensen.

Om antwoord te geven op die continue verandering helpt TPS, organisaties de verbinding te maken tussen het bedrijf en gevraagde inzet van professionals van de toekomst.

Door voortdurend alert te zijn op de ontwikkelingen in de markt en in gesprek te zijn met hun trainees en opdrachtgevers weet TPS waar de innovatie zit en kunnen ze hun professionals tot een perfecte match ontwikkelen

De afgelopen jaren is vooral de steeds groter wordende inzet van data in organisaties opgevallen. Wat begon als een verschuiving van Microsoft Excel naar meer tot de verbeelding sprekende tools als Microsoft Power BI, Tableau en TIBCO Spotfire, heeft zich vertaald in een groeiende vraag naar bijvoorbeeld Informatie- en Business Analisten.

“Door mensen meer bewust te maken van hoe je (nog meer) naar data kunt kijken vergroot je de datagedrevenheid en sla je bruggen die bijdragen aan het bedrijfsresultaat.”
– Daniel van de Beek

Met de inzet van data geven de professionals van TPS echt antwoord op vraagstukken. Ze maken de besluitvorming ‘fact-based’ en stimuleren procesverbeteringen.

Samenwerkende partners

 

TPS gelooft in duurzame relaties met een persoonlijke aanpak. Dat herkennen wij in Connected Data Academy. De proactiviteit in het meedenken, telkens vooruit kijken, scherper stellen, wat is er exact nodig, wat zien we in de markt gebeuren,….

Ze kijken heel goed naar de exacte behoefte van ons als klant, spelen daarop in en zoeken altijd naar de verbinding. Klant is niet eens het goede woord, veel meer een partner. Omdat ze zo bereid zijn hun ervaring over te dragen zijn onze Data Professionals bewezen productief.”

Daniel van de Beek 

Daniel van de Beek
Unitmanager Business & Data

Tamara van Dijk
Country Director APAC 

Sofie Nuyens-Hönen Cloetta

Martijn Schekkerman
TPS Data-Talent

Een realistische kijk op data

Binnen TPS leiden wij onze talenten zelf op in verschillende kennisprogramma’s.

Onze opleidingstrajecten maken we bij voorkeur in co-creatie met opdrachtgevers aldus Tamara van Dijk, die daaraan toe voegt ook samen te werken met externe trainingspartners.

In Connected Data Academy hebben we de partij gevonden die onze talenten kan begeleiden naar de data gerelateerde aspecten van de business. Als ervaren experts in het Data & Analytics vakgebied slagen zij er in een mix van theorie en praktijkkennis over te dragen, vult Daniel van de Beek aan.

Na met verschillende partijen gesproken te hebben zijn we zonder voorbehoud met Connected Data Academy een pilot gaan draaien. Naar volle tevredenheid en onbewust ook heel erg ‘lean’ omdat er voortdurend de ambities is om de prestaties te verbeteren.

“Vanuit didactisch perspectief heb ik vooral de kleinschaligheid als heel waardevol ervaren.
De ruimte om vragen te blijven stellen maakte de training, in combinatie met de hands-on-Labs, heel vatbaar en realistisch.”
– Martijn Schekkerman

Terugkijkend op zijn eigen traineeship, had Martijn, die vol enthousiasme en overtuiging over data praat, graag ook voorbereid geweest op de vraag: ‘Hoe ga je ermee om als niet iedereen direct met gejuich reageert op jouw data pres(en)tatie!?’­­ Om daar direct aan toe te voegen dit snel in de praktijk te hebben geleerd.

TOEKOMSTBESTENDIG

Het is TPS-eigen om mensen een zo steil mogelijke leercurve aan te bieden. Na een aantal keren het Connected Data Academy-programma gedraaid te hebben bewijzen de datatalenten dat ze al heel snel een verscheidenheid aan Data & Analytics opdrachten aan kunnen, stelt Tamara van Dijk.

“Samen met Connected Data Academy ontwikkelen wij dataprofessionals die naadloos aansluiten op
de organisatiebehoefte én de snelheid waarmee
de wereld van data en analytics doorgroeit
bij kunnen houden.”
Daniel van de Beek

Onze mensen weten dat het gaat om de business-waarde van data. Het besef dat er een daadwerkelijk probleem uit de business opgelost/verbeterd moet worden stimuleert ze leergierig te blijven. Dat is wat we willen. Ook als de status van Young Professional al even achter hen ligt en zij, net als wijzelf, over de nationale grenzen heen willen kijken.

 

 

 

 

MEER WETEN?

Wil jij net als de mensen van TPS bijdragen aan de datagedrevenheid van organisaties of je kennis over het Data & Analytics vakgebied vergroten? Neem dan contact op met Connected Data Group:

T. 06 40 40 50 75
E. academy@ConnectedDataGroup.com