Mediahuis Insight Summit Data Science met Connected Data Group

Maandag 8 maart 2021 nam Connected Data Group deel aan de Mediahuis Insight Summit ‘Unlocking the potential of data’, een initiatief van een van de toonaangevende mediagroepen in België en Nederland, om hun medewerkers te inspireren en op te leiden.

Mediahuis is het internationale mediabedrijf achter een brede waaier aan crossmediale merken in België, Nederland, Luxemburg en Ierland met 1,4 miljoen kranten, ruim 2 miljoen digitale nieuwsconsumenten en met meer dan 3.200 medewerkers die dagelijks werken voor de (kranten) titels , radio- en televisiekanalen en online platforms.

Nederlandse mediamerken zijn onder meer: ​​De Telegraaf, NRC Handelsblad, NRC-Next, Metro, Privé, Autovisie, Groupdeal, Gaspedaal.nl, Relatieplanet.nl, Jaap.nl, Speurders.nl, Dumpert, Culy , Famme en vele anderen. Voor adverteerders is Mediahuis een strategische partner die input levert voor commerciële oplossingen.

 

‘A meaningful difference thanks to Data Science’

Een groep van 40 deelnemers zag Erik Fransen (medeoprichter Connected Data Group en Senior Business Consultant) de basisprincipes en businesswaarde van Data Science presenteren. Data Science kan het verschil maken voor diegenen die, net als Mediahuis, een innovatieve kijk hebben op hun business. Met Data Science kan men optimaal gebruik maken van data en voorheen onbekende of onverwachte inzichten vinden om het enorme zakelijke potentieel in de mediamarkt te benutten.

Erik startte zijn presentatie met de stelling: “Data Science gaat niet alleen over statistiek, algoritmen en complexe wiskunde. Hoewel het er een kernonderdeel van is, is Data Science een complete set van methodologieën en technieken, gericht op gegevensbeheer, data engineering, machine learning en datamining. En dat vervolgens met succes toepassen in de dagelijkse praktijk van het runnen van een mediabedrijf.”

Om Data Science toe te passen en succesvol te maken, hoef je niet zelf de meest geavanceerde Machine Learning-algoritmen te ontwerpen. Er is een enorme bibliotheek met algoritmen beschikbaar om de beste analyses uit te voeren. Om de resultaten zeer effectief te maken, is de vertaling van de specifieke zakelijke vraag naar een duidelijke datamining-vraag essentieel, legde Erik uit. Het begint allemaal met het stellen van de juiste vragen voordat u aan uw data science-reis begint.

 

‘Build your own algorithms’

Een diepere duik in verschillende algoritmen voor Data Science en een Hands-on-Lab met de Data Mining tool ‘Rapidminer’ vond plaats in een aparte workshop ‘Build your own algorithms’.

In deze workshop met interactieve sessies, in vier Break Out Rooms, leerde een beperkte groep Mediahuis-medewerkers hoe ze een voorspellend model konden opzetten in de RapidMiner tool op basis van het aanbevolen CRISP-DM (CRoss Industry Standard Process for Data Mining) proces met drie aangeleverde bestanden, een casusbeschrijving en een business vraag.

Op zoek naar voorheen ongeziene (kruis) verbanden in data, verkenden ze intuïtief Data Science zonder Phyton- en R-vaardigheden te hoeven hebben.

Aan het einde van de interactieve sessies werden de volgende drie conclusies gedeeld:

  • Datamining is de samenvloeiing van meerdere disciplines, waaronder informatieanalyse, datamining, datamanagement en visualisatie;
  • Moderne tools voor datamining zijn gemakkelijk te gebruiken, maar het is slechts een klein deel van het werk. Het harde werk in Data Science is eigenlijk niet het uitvoeren van de algoritmen, het harde werk is datavoorbereiding en interpretatie van de resultaten;
  • Data Science gaat ook over het beperken van verkeerde conclusies. U kunt een datamining-model maken dat bij de gegevens past, maar u moet nog steeds de best passende modellen vinden die u echt helpen bij het beantwoorden van uw zakelijke vragen.

 

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op en praat direct met Erik. Hij geeft je graag antwoord.

Contact:
Erik Fransen
Connected Data Group
T.    +31 615 944 476
E.    erik.fransen@connecteddatagroup.com
W.  www.connecteddatagroup.com

Erik Fransen Connected Data Group
Mediahuis Insight Summit Data Science met Connected Data Group
Erik Fransen Connected Data Group
Erik Fransen Connected Data Group
Erik Fransen Connected Data Group
Erik Fransen Connected Data Group