De technologische ontwikkelingen op de business intelligence markt gaan enorm snel. De traditionele wijze van verzamelen, transformeren van data en uiteindelijk het aanbieden van informatie aan de eindgebruiker (meestal via datawarehouse(s)) is in veel gevallen niet langer toereikend. Het soort (big) data past veelal niet qua structuur en gewenste oplever snelheid.

Ondertussen neemt de behoefte naar het integreren en analyseren van informatie alleen maar toe en is er ‘iets’ anders nodig. ‘Iets’ waarmee deze integratie mogelijk wordt gemaakt, zonder de gehele BI-architectuur direct volledig te hoeven redesignen. Dat ‘iets’ heet Data Virtualisatie.

De toepassingsmogelijkheden van Data Virtualisatie zijn enorm en de mogelijkheden lijken eindeloos. Voldoende reden voor KVL om op 23 november 2017 een hands-on inspiratiemiddag Data Virtualisatie te organiseren in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam, ‘powered by’ connecteddatagroup.

Om daadwerkelijk kennis te maken met het concept van Data Virtualisatie en tegelijkertijd de kracht te kunnen ervaren van de huidige technieken, bewezen technologieën en tools als Tibco’s datavirtualisatie software werd er speciaal voor deze middag een cloudoplossing beschikbaar gesteld om een eenvoudige Case en een klant case uit te kunnen werken.

Op overtuigende wijze hebben de deelnemers vastgesteld waarom het nieuwe concept van Data Virtualisatie, met slimme en schaalbare cloud platformen, aan een enorme opmars bezig is. Direct inzicht in verschillende soorten data, zonder last te hebben van de complexiteit van de systemen, zonder verplaatsing van data (ETL) en real-time rapportages. Het is echt mogelijk.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van DataVirtualisatie en wil je meer weten over een bedrijfsbreed Data Delivery Platform voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.