Platform As-A-Service

Het Connected Data & Analytics Platform: ga voor gemak en vertrouwen

We live data

Platform as-a-service

Doel Snel en betrouwbaar dataproducten ontwikkelen, zonder technische complexiteit
Hoe Data & Analytics Platform
As-A-Service
Resultaat Flexibel en stabiel platform waarmee elk type data verwerkt kan worden tot dataproducten, tegen voorspelbare kosten en met volledige ontzorging.

Let's connect

0345 – 228 538
 info@connecteddatagroup.nl

Met ons COnnected Data & Analytics Platform-as-a-Service nemen we je alle technische complexiteit uit handen

Volledig ontzorgd tegen voorspelbare kosten

Het Connected Data & Analytics Platform leveren wij volledig as-a-service voor onze klanten. Dit betekent dat gebruikers van het platform zich volledig kunnen richten op het ontwikkelen en beschikbaar stellen van dataproducten zoals rapportages, dashboards en machine learning modellen. De hosting en technisch beheer van data en applicaties wordt door het platform verzorgd en de kosten zijn vooraf vast en helder. De professionele servicedesk van Open Line, waar ook het platform wordt gehost, is beschikbaar voor technische vragen. Het team van Connected Data Group ondersteunt naar wens bij het analyseren, ontwerpen en bouwen van dataproducten.

Virtuele Data Fabric architectuur

Het platform ontsluit data direct vanuit de bron. We repliceren de data dus niet naar allerlei tussenlagen, tenzij er een goede reden is om dat wel te doen. Denk daarbij aan opbouwen van historie voor data science of verantwoording. Dit maakt de architectuur van het platform simpel: met datavirtualisatie verbinden we direct aan databronnen en via een virtuele datalaag komen dataproducten in ieder gewenste vorm realtime beschikbaar voor rapportage of analyse. 

Dit scheelt niet alleen in onderhoud van de omgeving, je kunt ook beter, sneller en goedkoper inspelen op informatiebehoeften en waardevolle dataproducten produceren doordat de focus ligt op analyse en ontwerp van data en datamodellen in plaats van complexe en kostenverhogende datareplicatie. 

Geschikt voor ieder vorm van data

Door deze aanpak maakt het voor het platform niet uit:

 • waar de data zijn opgeslagen (in een on-premise omgeving, in de public cloud of in een database van een derde partij, zoals open data);
 • welke technologie bij die opslag is gebruikt (relationele database, NoSQL);
 • of wat de structuur van de data is (relationele data, timeseries data, geospatial data, tekstbestanden, foto’s, video’s, et cetera).

Bewezen technologieën vormen de basis

We hebben een aantal bewezen, toonaangevende technologieën die tezamen het platform vormen:

 • Data Virtualisatie, dat als een schil over de te ontsluiten bronnen heen ligt en dat vertelt hoe een bron eruitziet en hoe je data uit die bron kunt ontsluiten;
 • Een gedistribueerde, on-demand database voor zowel transactionele als analytische workloads;
 • Automation tooling waarmee data uit verschillende bronnen centraal en geautomatiseerd wordt geïntegreerd en opgeslagen;
 • Een semantisch portaal dat gebruikers eenvoudig toegang geeft tot data;
 • Analytische tooling: integratie met grote diversiteit aan front-end tools, opgenomen in of gekoppeld aan het Connected Data & Analytics Platform.

Hosting en Managed service door Open Line

Wij leveren het Connected Data & Analytics Platform volledig gehost en als een managed service, verzorgd door Open Line. 

  Dit is ons recept!

  Samen creëren we waarde met data

  Connected Data Group - Grip op data

  Grip

  op data

  Connected Data Group - As-a-service

  Connected Data & Analytics platform

  as-a-Service

  Connected Data Group - Inzicht in data

  Inzicht

  in data

  Connected Data Group - Vaardig met data

  Leren

  vaardig met data

  Je kunt deze vier ingrediënten los bij ons afnemen, maar zoals bij ieder goed recept versterken ze elkaar als je ze combineert.