Samen met onze partners van Nippur en TIBCO (Data Virtualisatie TDV) organiseerden wij op 11 oktober 2017 een interactieve dag over de mogelijke toepassingen van datavirtualisatie in de bestaande BI Architectuur. Gerenommeerde bedrijven uit o.a. de industrie, zorg en financiële sector, vertegenwoordigd door hun dataspecialisten, werden in de rustieke omgeving van Kasteel Maurick in Vught op inspirerende wijze door de wereld van ‘virtuele’ datalagen heen geloodst.

We boden deze dag zowel een theoretisch kader vanuit onze eigen expertise over de mogelijkheden om data op verschillende lagen (grafisch) inzichtelijk te maken. Daarnaast boden onze partners van Cisco Information Server (CIS) een interactieve sessie aan met een in een voor de gelegenheid gecreëerde cloud-oplossing, waarbij de deelnemers aan een virtueel datamodel werkten. Zo konden zij ervaren hoe je, ongeacht structuur, technologie of locaties, realtime toegang en inzicht krijgt tot data in verschillende lagen.

We sloten af met een online Question & Answer sessie met Will Dixon, data-architect bij Jaguar-Landrover UK. Dit gaf een goed beeld van zowel de positie van datavirtualisatie als de mogelijkheden, die ontstaan wanneer wijzigingen in een architectuur makkelijk kunnen worden doorgevoerd en data niet noodzakelijkerwijs van laag tot laag gedupliceerd én opgeslagen hoeft te worden.

Vanuit de deelnemers kwam als besluit een duidelijk vraag om een vervolg, met ruimte voor een meer uitgebreide real time demo, veel voorkomende use cases, advies over inpassing in bestaande IT-architecturen en de beheersbaarheid van operationele systemen. Deze wordt gepland begin 2018. Wij bedanken alle aanwezigen voor hun inzet en enthousiasme.

Wil jij ook meer weten over datavirtualisatie? Neem direct contact met ons op!